Skoleferiekalender 2019 - 2020 i Danmark

Planlægning af en ferie kan være ret udfordrende, da tidspunkterne for at holde fri jo oftest afgøres af vores daglige gøremål som arbejde og skole. Mens mange, som arbejder, har mulighed for at forhandle sig frem til tidspunktet for ferie, så forventes det, at børn kun tager fri i skolernes ferier og på de øvrige fridage, som er indlagt i løbet af året. De uger, hvor børn har ferie,er overordnet de samme over hele landet, men datoen for start af ferierne svinger ind imellem med et par dage fra område til område og by til by. Vi har her lavet en feriekalender, der giver dig et godt overblik, så du meget nemmere kan vælge de bedste datoer for din ferie til Spanien.


Spanien byder på mange spændende arrangementer hele året rundt, og vi præsenterer her et udvalg af de bedste til hver ferieperiode. Nederst finder du en kalender for skoleferien for hver region.

Efterårsferie

Sommermånederne er perfekte, hvis du kan lide at gå til stranden, da varmen i byerne kan være overvældende. Efteråret er derimod den perfekte årstid til sightseeing i byer som Granada og Sevilla, da temperaturerne falder til et mere behageligt niveau.

Der er også flere festivaler, som f.eks. Jazzfestivalen i Barcelona og en efterårsfestival i Madrid. Den menneskelige tårnkonkurrence i Tarragona, hvor hundredvis af mennesker bygger tårne på over 10 meter, er af UNESCO blevet erklæret som immateriel kulturarv. Det er en helt speciel og anderledes begivenhed i Spanien, og hvis du er interesseret i begivenheder som disse, så læs vores artikel om flere mærkelige, underlige og vidunderlige begivenheder. Efterår er en populær tid for madfestivaler, så uanset hvor du tager hen, så finder du en. For at komme i stemning og finde inspiration, så læs her om disse efterårsfester i Andalusien, herunder nogle madfestivaler.

Kastanjer

Juleferie

Hvis du vil undslippe den frysende kulde i julen, har vi gode nyheder. Julen er en vigtig begivenhed i hele Spanien, hvilket resulterer i mange festligheder og en god stemning.

Madrid, jul

Hvis du tilbringer nytårsaften i Spanien, glem ikke at bringe druer! Spanierne spiser 12 vindruer, en for hvert klokkeslag, når klokken slår midnat, da de tror, ​​at dette bringer held og lykke for det kommende år. Find ud af mere om traditionerne og fest med de lokale.

Vinterferie

Februar betyder karneval, to af de største i Spanien er Cadiz Carnival og Tenerife Carnival! På begge destinationer fejres denne begivenhed i hele februar måned. Parader, glimmer og glamour, konkurrencer og folk, der besøger fra hele verden: Det er helt sikkert en begivenhed, som du ikke bør gå glip af. Kig på de bedste ferieboliger i Cadiz og fantastiske muligheder for indkvartering på Tenerife for at sikre din feriebolig til disse festlige aktiviteter.

Sydamerikanske rytmer til karneval på Tenerife

Påskeferie

Under påskeferien foregår der helt enormt meget, når det kommer til arrangementer i Spanien. Først og fremmest foregår Semana Santa i Malaga (Påskeprocessioner i Malaga). I løbet af denne hellige uge er der mange betagende processioner i byens centrum, der gør dette til en af ​​de mest specielle traditioner. En anden mulighed er Feria de Sevilla (Byfest i Sevilla), en af ​​de største årlige begivenheder i denne by. Find de bedste ferieboliger i Malaga og bylejligheder i Sevilla for ikke at gå glip af disse populære begivenheder. 

Påskeprocession

Sommerferie

Sommer er nok den mest populære tid til at rejse til Spanien på grund af det fantastiske vejr. Især kysterne er populære, da man kan lave lidt sightseeing, men også nyde solen og det skønne Middelhav på en af ​​de mange fantastiske strande.

Nyd andalusiske tapas under behagelige forhold i dit eget sommerhus på Costa del Sol, besøg nogle historiske byer under dit ophold på Costa Blanca eller oplev de klippefyldte bugter på din ferie til Costa Brava.

De spanske øer er også populære muligheder: besøg De Kanariske Øer eller De Baleariske Øer for at nyde det fantastiske vejr og skønne omgivelser. Om sommeren vil et hvilket som helst sted i Spanien være et skønt feriemål med mange dejlige oplevelser i vente. 

Nogle af de arrangementer, der er særligte populære at besøge om sommeren, er Feria of Malaga (Malagas byfest) og Tomatina (Valencias årlige tomatkastefestival!). 

Playa Sa Boadella, Lloret de Mar

Kalender 2019-2020

Vær opmærksom på, at datoerne nedenfor er datoer fra forskellige kommuner og regioner og bør derfor kun bruges som vejledning. Tjek altid med dit barns skole, før du bestiller din ferie.

 

Ferie

Dato, uger

Noter

 Efterårsferie   2019

12. oktober til 20. oktober.

Uge 42

 
 Juleferie 2019

Generelt 21. eller 22. december til 2. eller 3. januar. Uge 51-01                      

 

 Vinterferie 2020

15. februar til 23. februar

Uge 7

De fleste skoler holder ferie i uge 7. Dog holder Nordjylland generelt ferie i uge 8 (22. februar til 1. marts).

 Påskeferie 2020

 

4. april til 13. april.

Uge 15 samt mandag i uge 16.

 

 Store Bededag   2020 

8. maj          
 1. maj 20201. maj                     Den 1. maj er ikke længere en selvskrevet fridag på alle skoler. Tjek med dit barns skole. 
 Kr.   Himmelfartsdag   2020

21. maj

 
 Pinseferie 2020

31. maj til 1. juni.

 

 
 Grundlovsdag   2020 

5. juni

 
 Sommerferie   2020

27. juni til den 2. august

Uge 26 - 31

 
 Efterårsferie   2020

10. oktober til 18. oktober.

Uge 42

 
 Juleferie 2020

Generelt 22. eller 23. december til 2. eller 3. januar. Uge 51-01                      

De fleste skoler slutter og starter på de nævnte datoer. Dog vælger enkelte at fravige dette mønster. Så husk at tjekke med dit barns skole, inden du bestiller ferien. 

 

De fleste skoler slutter og starter på de nævnte datoer. Dog vælger enkelte af fravige dette mønster. Så husk at tjekke med dit barns skole, inden du bestiller ferien.