Spanien i september - De bedste destinationer til en ferie

September er en fantastisk måned til en ferie i Spanien. Sommervarmen, som kan afskrække et ophold i nogle af byerne og på i landet i juli og august, begynder endelig at løsne sit greb, de  store skarer turister forsvinder fra strandene og monumenterne, og priserne er generelt mere favorable.

Vi har udarbejdet en guide med de bedste destinationer til en ferie til Spanien i september. Uanset om du søger en strandferie, byferie eller en romantisk ferie for to, har Spanien noget at tilbyde den feriehungrende. 

Ibiza

Ibiza har ikke brug for meget præsentation. Det er en af ​​de mest populære og ønskede destinationer for en sommerferie, men når højsæsonen når sit højdepunkt, kan øen godt føles lidt for overbesøgt og overrendt. I september tilbyder øen stadigvæk al sin pragt, men med meget færre besøgende. Det er det perfekte tidspunkt at nyde øen i en roligere atmosfære, mens du du stadigvæk kan nyde Ibizas fantastiske blanding af pragtfulde strande og livlige klubber.

I september er vejret på Ibiza stadig godt, typisk sommerligt med varme temperaturer og en høj procentdel af solrige dage. Tilbring dagen med at nyde de smukkeste strande på øen og lej en strandvilla på Ibiza på destinationer såsom Eivissa, Santa Eularia eller Portinax, der ellers kan være for dyre eller for overfyldte i højsæsonen.

Om aftenen er Ibiza et fantastisk sted for dem, der elsker at feste, selv i september. Diskotekerne er stadigvæk i fuld gang, og de bedste destinationer på øen for natteliv er mindre overfyldte end om sommeren. I slutningen ​​måneden afholdes store  "afslutningsfester", hvor enorme fester arrangeres af de mest berømte klubber inden klubberne lukker ned for vinteren. I disse weekender har topklubberne inviteret berømte DJs, og turister har mulighed for at deltage i helt fantastiske fester, som kun afholdes denne sidste weekend.

La Rioja

September er høsttid. For dem, som holder af vin og spændende gastronomi, er dette en måned fuld af aktiviteter og begivenheder, som man ikke bør gå glip af. I Spanien er vinregionen La Rioja et fremragende bud på en feriedestination. Denne region producerer nogle af de fineste vine på halvøen og er hjemsted for en fantastisk gastronomisk tradition. Mod slutningen af ​​måneden er byen Logroño vært for vinfesten Fiesta de San Mateo, en meget populær og velbesøgt begivenhed, som stammer helt tilbage fra det 12. århundrede. Festen er udnævnt til “interés Turistico Nacional” (National turistinteresse) og er en af de vigtigste vinfester i regionen.

Med efterårets mange spændende fester og begivenheder i hele La Rioja kan besøgende både opleve regionens fascinerende landlige landskab og nyde de lokale gastronomiske traditioner. Gå ikke glip af "Mercado de la Vindimia" i den lille og smukke landsby Ollauri, en begivenhed der inkluderer besøg på vingårde og vinmarker kombineret med mange aktiviteter. En anden berømt begivenhed i området er "Festival del Chorizo", som fejres i byen Baños de Río Tobía og som navnet indikerer er dedikeret til et af de mest berømte produkter i regionen - Chorizo. "Mercados Medieval y del Camino-festivalen", som afholdes i Santo Domingo de la Calzada, har fokus på områdets landbrugs- og håndværkstraditioner. Arrangementets program inkluderer adskillige aktiviteter, shows og håndværksmarkeder.

Takket være det prægtige landskab og de stolte traditioner indenfor både håndværk, gastronomi og vin er La Rioja en perfekt region til et landligt ophold i Spanien.

Barcelona

September er en måned med mange fester og anderledes begivenheder i Barcelona ​​med mange ting at opleve. Efter at byen har fejret sin mest berømte festival, "Festa Major de Gracia" i august, er byen i september vært for mange andre populære begivenheder, som man ikke bør undlade at opleve, hvis man ønsker at komme tættere på den autentiske side af bylivet i Barcelona.

”Festa Major d’Horta” afholdes normalt den første uge i september og fejres i distriktet med samme navn, der ligger nord for centrum. Det er en fest, som ikke er meget kendt i den brede offentlighed, hvilket gør den perfekt til at fordybe sig i det autentiske liv i et typisk kvarter i Barcelona. Programmet inkluderer teaterforestillinger, dans og gadekoncerter foruden optoget correfoc (ildkørsler), hvor nogen klæder sig ud som djævelen og sender fyrværkeri op fra de vogne, som de kører på. Under denne fest er der også mange aktiviteter for børn og gastronomiske oplevelser. Ugen efter afholdes "Festa de Poblenou"  i distriktet nord for La Barceloneta-stranden med et lignende program.

Festerne fortsætter i september måned med endnu en populær festival i Barcelona, ​​"Festa de la Mercè", som er dedikeret til byens skytshelgen - Virgen de la Merced. I det gotiske kvarter er der dedikeret en basilika til denne skytshelgen. Festivalen har et religiøst præg, men der også mange sekulære elementer, så man behøver ikke være religiøs for at nyde denne festival. Den afholdes i forskellige områder af det historiske centrum og programmet inkluderer correfoc, Castellers (høje tårne af mennesker), parader af Gigantes ( store dukker), koncerter, traditionelle danse, fyrværkeri med musik og meget mere.

I slutningen af ​​september bør du ikke gå glip af den stilfulde fest "Festa Major de la Barceloneta." Den fejres den 29. september i et af de mest eftertragtede områder at leje en ferielejlighed i Barcelona. Festivalen inkluderer imponerende parader i gaderne, og kvarteret er udsmykket til lejligheden. Der er også koncerter med traditionel musik på stranden, hvor mange lokale vælger at nyde den lokale rom cremat ("brændt rom"), en drink lavet på rom, kaffebønner, sukker, citronskal og kanel.

Costa Blanca

Om sommeren er Costa Blanca en af ​​de mest livlige destinationer til en strandferie i Spanien. Dette meget populære område er perfekte til en ferie på ethvert tidspunkt af året takket være det gunstige klima og det store antal tilgængelige aktiviteter. Det er ikke overraskende, at Costa Blanca er en af de mest populære destinationer for udlændinge, der bosætter sig i Spanien, hvor de kan nyde områdets pragtfulde strande næsten hver eneste dag på året.

Et af de bedste steder på Costa Blanca til en ferie i september er Altea. Denne dejlige by ligger kun få kilometer fra Alicante og tilbyder dejlige strande, en smuk gammel bydel og mange ting at opleve. I september er Altea vært for fejringen af ​​Moros y Cristianos-festivalen; en genopførsel af den spanske konge og dronnings sejr over araberne under Reconquista (generobringen). Dette fejres mange steder på halvøen, men Costa Blanca er berømt for at være vært for de bedste fejringer af denne fest.

I Altea falder denne festival sammen med de fejringer, som er dedikeret til byens skytshelgen, San Blas. Arrangementet er en blanding af religiøse festligheder og historiske genopførelser, der indtager gaderne i fem dage med parader, musik, gastronomi og fyrværkeri.

San Sebastian

September er en travl måned i den smukke by San Sebastian med fejringen af ​​nogle af de årets vigtigste begivenheder. Byen er vært for nogle interessante internationale begivenheder såvel som traditionelle festligheder, der er perfekte til at lære den unikke kultur i denne region at kende.

Måneden starter med "Euskal Jaiak", som er en baskisk kulturfestival, der er dedikeret til regionens lokale folklore med opvisninger af baskiske sportsgrene, såsom kløvning af træstubbe, løfte sten og baskisk pelota. Programmet inkluderer også Bandera de la Concha, som er en ro-regatta, der er afholdt næsten hvert år siden 1879. Der roes i traditionelle baskiske robåde og konkurrencen er meget populær og tiltrækker mange tilskuere. Under festivalen fejres naturligvis også den fantastiske gastronomi i regionen, særligt cider som er et af de mest populære produkter i regionen.

Den festlige måned fortsætter med fejringen af ​​"Donostia Kutxa Kultur Festibala" en musikfestival, som også er kendt under forkortelsen KKF. Den slutter med den prestigefyldte Filmfestival, som er en af ​​de vigtigste på den europæiske scene.

Hvis du foretrækker at komme udenfor i naturen i stedet for at være i overfyldte gader med parader, skal du tage til strandene i San Sebastian. I september er strandene mindre overfyldte, og du kan nyde den sidste af sommeren i Nordspanien, før efterårsregnen kommer. Hvis du elsker at surfe så glem ikke, at september er en af ​​de bedste måneder at holde ferie i San Sebastian i, takket være efterårets store bølger.

Sevilla

Midt på ​​sommeren kan Sevilla være en vanskelig by at besøge. Temperaturen kan være meget høj, hvilket presser selv sevillianerne til at søge ud af byen og ned til strandene i nærheden på Costa de la Luz. Når kalenderen skriver september, så falder temperaturen i byen, men sommeren er bestemt ikke ovre. Tværtimod er der nu en behagelig lun temperatur, som gør det rart at besøge byen, tilpas til at man hverken sveder eller fryser. At leje en ferielejlighed i Sevilla i september er ideel til dem, der søger en kulturel ferie i en livlig og gæstfri by.

Der er mange aktiviteter til rådighed. Ud over at besøge det historiske centrum og de mest berømte barrios (Triana, Macarena osv.) bør du ikke gå glip af Biennale, en af ​​de vigtigste flamenco-festivaler i Spanien. Arrangementet afholdes i "ulige år" og løber af stablen hele måneden med mange shows og begivenheder. Hvis du besøger byen i et "lige år", så fortvivl ikke, for der er altid koncerter og spillesteder, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på flamencoens fascinerende kunstneriske udtryk.

I september tilbyder byen også nogle interessante begivenheder for sportsentusiaster, såsom "Nocturna del Guadalquivir", et amatørløb, hvor der løbes gennem det historiske centrum om natten eller "Gran Semana Anglo-Arabe", som er hestekonkurrencer og -udstillinger, som afholdes i Parque del Alamillo.

Lanzarote

Hvis du leder efter den ultimative afslapning til din ferie til Spanien i september, bør du overveje at bo på Lanzarote. Øen tilbyder et fantastisk klima året rundt, utrolige strande, og om ​​efteråret er strandene mindre overfyldte.

Lanzarote har destinationer, der passer til enhver type ferie. For strand og sol skal du tage mod de pragtfulde bugter i Papagayo eller de lange sandstrækninger i området ved Playa Blanca. Hvis du vil skifte dagene på stranden med kulturelle besøg, skal du tage til Arrecife eller Teguise, hvor du kan beundre byernes unikke arkitektur og vandre rundt på markederne. Gå ikke glip af Jameos del Agua, et mesterværk af kunstneren Cesar Manrique.

Naturen er hovedattraktionen på Lanzarote og et erklæret biosfærereservat af UNESCO. Ud over at slappe af på øens strande, kan du oplade dine batterier ved at vandre rundt i nationalparken Timanfaya, hvor du kan beundre virkelig imponerende vulkanske landskaber. Det er værd at nævne, at Lanzarote er hjemsted for et af de mest unikke områder inden for spansk vinproduktion. La Geria ligger spredt ud over vulkansk land, og der benyttes gamle teknikker til kunstvanding og til at beskytte vinstokkene mod havbrisen. Hvis du besøger øen i september, bør du huske at deltage på en vinsmagningstur.