Her bør du bor på din ferie i Catalonien

Catalonien er en selvstyrende region, i den nordøstlige del af Spanien, som grænser op til Frankrig og Middelhavet. Dette er utvivlsomt et af Spaniens mest fascinerende områder. Regionen har postkort-smukke bugter, gyldne strande, bjergrige naturparker, livlige badebyer og et væld af interessante kulturelle steder.
 
 
Uanset om du er på udkig efter fred og ro eller familiesjov og adrenalinfyldte aktiviteter, finder du det i Catalonien. Lad os vise dig de bedste steder at bo på din ferie i denne unikke region, så du nemt kan vælge, hvor du skal leje et feriehus i Catalonien, så du kan begynde at planlægge din næste tur til det solrige Spanien!

De bedste steder til en strandferie

Med en kyststrækning der strækker sig over 580 kilometer, kan besøgende vælge mellem et stort udbud, når det kommer til strande i Catalonien. Den catalanske kystlinje kan opdeles i tre dele: Costa Brava ("den hårde kyst") i nord, Barcelonas bystrande i midten og Costa Dorada ("guldkyst") i syd. Langs kysten finder du små, maleriske bugter og lange, gyldne sandstrande, der gør Catalonien til et strandferieparadis.
 
For at opleve nogle af de bedste strande på Costa Brava og i Catalonien, bør du tage til Cap de Creus Naturpark (Costa Brava), hvor du finder intime bugter som Cala Jugadora, Cala Culleró, Cala S'Alqueria Gran, Cala Portaló, Cala Fredosa og Cala Culip. Disse strande har alle et imponerende klippelandskab, der står i stærk kontrast til det rolige og krystalklare vand. Hvis du vil være tæt på de fantastiske Cap de Creus-bugter, skal du kigge efter et feriehus i Cadaqués - en smuk hvidkalket kystby, der var inspirationskilde og hjemsted for maleren Salvador Dalí.
 
Med strande, der er mindst lige så spektakulære, er den smukke middelalderlige landsby Begur absolut også et besøg værd. Slap af i Cala Sa Tuna, en malerisk lille strand omgivet af charmerende huse og frodige fyrretræer og nyd den lokale gastronomi på restaurant ved stranden. Andre strande, som du absolut også bør besøge under dit ophold i Begur, er Platja de Aiguablava, Platja Fonda, Cala de Illa Roja, Cala S'Eixugador og Cala Fornells, som har naturlig dannede pools.
 
For flere fantastiske strande og bugter, tjek feriehuse i Tossa de Mar, en unik middelalderlandsby med egen fæstning. Tag dit badehåndklæde med til Platja Gran og nyd udsigten over tårnene ved Tossa de Mar og den gamle bydel Vila Vella. Du kan også besøge gemte bugter som Cala Sa Futadera med sin unikke havbund og Cala Giverola, som er det perfekte sted til dykning, Cala Bona eller Platja d'es Colodar.
 
Hvis du tager længere sydpå, du ender i Lloret de Mar, en livlig badeby med smukke bugter ligesom i Tossa de Mar. Her kan særligt den spektakulære Cala Sao Boadella anbefales foruden Cala Sa Caleta, som har udsigt over Llorets de Mars egen Castell d'en Plaja. Andre smukke små byer på Costa Brava med paradisiske strande er Blanes, Platja D'Aro, Calella de Palafrugell, L'Estartit, L'Escala, Calonge og Palamos. Lej et feriehus på Costa Brava og nyd de spektakulære strande, som denne del af den spanske Middelhavskyst har at byde på.
 
Når vi tænker på Cataloniens kyst, må strandene i Barcelona by bestemt ikke glemmes. De lokale strande ligger tæt på byens centrum og tiltrækker besøgende fra hele verden, der ønsker at slappe af i solen eller køle af i Middelhavet. Den mest berømte strand er utvivlsomt Platja de la Barceloneta, hvor du kan nyde den pulserende atmosfære og det lokale køkken på en af ​​de mange chiringuitos - strandbarerne. Platja de la Nova Icària ligger lige ved den olympiske park i Barcelona og er ideel til familier. Her finder du flere gode strandbarer og restauranter. En mere afslappet atmosfære kan findes på den nærliggende strand Platja del Bogatell, der tiltrækker voksne strandgæster og huser nogle af de bedste chiringuitos i byen. Andre strande, som er værd at nævne, er Platja de la Mar Bella (vandsport), Platja de la Nova Mar Bella, Platja del Somorrostro, Platja de Sant Sebastià (livlig) og Playa d'Ocata (stille).
 
Efter et besøg på Costa Brava og i Barcelona, kan vi fokuserer vi på den tredje og sidste del af kystlinjen i Catalonien: Costa Dorada. Mens Costa Brava er kendt for sine maleriske bugter, er Costa Dorada kendt for sine lange og gyldne strande med blødt sand.
 
Platja Capellans, Salou
 
Salou er uden tvivl en af ​​de bedste byer til en strandferie i Catalonien med mange familiestrande spredt langs den 14 kilometer lange kystlinje. Området byder på en blanding af bystrande og små bugter og er en destination, som passer til enhver smag. Hvis du lejer et feriehus i Salou, har du nem adgang til strandene Platja Levant og Platja Ponent, de vigtigste strande i kommunen. Disse strande ligger langs strandpromenaden “Jaume I” og er fyldt med faciliteter såsom barer, brusere og flere udlejningsfirmaer (herunder jetski og liggestole). Hvis du foretrækker mindre bugter frem for de store bystrande, vil du elske Cala Llenguadets. Denne 125 meter lange strand er kun tilgængelig til fods, og herfra kan du nyde en af ​​de smukkeste solnedgange på hele Costa Dorada. Du kan finde mange flere strande nord for Salou, blandt andet bugterne Cala Font, Cala Penya Tallada og Cala Crans og den 600 meter lange Platja Larga, som ligger tættere på centrum.
 
Cambrils strand
 
Syd for Salou finder du den lille by Cambrils, som betragtes som et af de bedste steder at holde ferie på Costa Dorada. Cambrils har vidunderlige familievenlige strande med roligt og krystalklart vand. Den største strand i Platja del Regueral er let tilgængelig og velbesøgt, og den tilbyder et bredt udvalg af underholdningsmuligheder. Platja del Esquirol er en strand svarende til Regueral, mens Platja del Cavet er en rimelig rolig sandstrand, der er populær blandt besøgende, der nyder vandsport.

De bedste steder til en byferie

Selvfølgelig er Catalonien kendt for sin livlige hovedstad, Barcelona, ​​hvor man kan udforske byens berømte kulturarv, handle, smage den lokale gastronomi, slappe af på strandene og meget mere. Lej et feriehus i Barcelona og besøg byens fascinerende seværdigheder som Sagrada Familia, Casa Battló, Santa Creu Hospital i Sant Pau, Palau de la Musica Catalana, Mercat de la Boqueria og Park Guell. En fortryllende by med unikke mennesker og kvarterer! Barcelona er en destination, som du bør besøge mindst en gang i livet.
 
Barcelona er den klassiske catalanske destination til en byferie, men når man kigger rundt, vil man hurtigt opdage, at den autonome region Catalonien har flere interessante bydestinationer.
 
Hvorfor ikke udforske Girona, en fantastisk mulighed til en byferie. Girona har hidtil gået under radaren hos mange turister. Byens tidligere beboere er en blanding af ​​både iberere, romere, arabere, jøder og karolingere, hvilket gør nutidens Girona rig på kulturelle og historiske seværdigheder. Du kan vandre rundt i byens smukt bevarede jødiske kvarter, fuld af smalle gyder, trapper og gårde og få en fornemmelse af, hvordan livet kan have været, da jøderne boede her.
 
Glem ikke at gå op ad trappen til den imponerende katedral Santa Maria de Girona, som er et smukt eksempel på catalansk gotisk arkitektur. Men det mest ikoniske billede af byen er huse beliggende langs floden Onyar med sine farverige facader, der smukt spejler sig i floden. Den bedste tid på året at besøge Girona på er i maj måned, når Temps de Flors festival finder sted. Så forvandler byen til en malerisk og blomstrende have.
 
Det romerske amfiteater i Tarragona
 
Tag en tur tilbage i tiden og besøg en anden catalansk perle: Tarragona. Under det romerske imperium var '' Tárraco '' en vigtig handelsby, og derfor findes der her så mange arkæologiske objekter fra den tid. Den ubestridte kronjuvel er det romerske amfiteater med en kapacitet på 14.000 mennesker, som vender ud mod det turkisblå middelhav. Tarragona er ikke kun et sted med stor historisk værdi, for byen huser også nogle af de fineste strande på Costa Dorada med lavt vand og fint sand. Lej et feriehus i Tarragona og find ud af, hvorfor byen er opført på listen over UNESCO verdensarvssteder.

De bedste steder til en familieferie

Catalonien er et godt område med mange muligheder for en familieferie. Mange destinationer er blevet belønnet af den catalanske regering med en klassificering som “Familieferiedestination”, en udmærkelse, som tildeles de destinationer, som er familievenlige og tilbyder en række specifikke faciliteter og tjenester til familier.
 
PortAventura
 
To af disse særligt børnevenlige destinationer i Catalonien er Cambrils og Salou. Begge har sikre og børnevenlige strande med lavt vand og mange faciliteter. For adrenalinfyldte familieaktiviteter, kan du vælge at besøge PortAventura World, en stor forlystelsespark med forskellige temazoner. Vandentusiaster bør besøge Aquopolis Costa Dorada, et vandland med pools, vandrutschebaner og picnicområder. Og hvis det ikke er nok, kan du opleve flere eventyr i BoscAventura (Salou) eller Jumpland Aventura Ecológica (Cambrils), hop på Salou-turisttoget, udfordre hastighedsgrænserne i Salou Karting (go-kart), udforsk den tropiske Samu-park (Cambrils) og meget mere. Lej et sommerhus i Cambrils eller Salou og få en skøn ferie for hele familien.
 
En anden destination, som også er udpeget som særligt familievenlig, er Lloret de Mar. Slap af i Lloret de Mar på en af ​​de mange børnevenlige strande eller besøg Water World, et af ​​Europas største vandlande med vandrutschebaner, et bølgebassin og et spabad. Derudover kan du have det sjovt i Gnomo Park, teste dine minigolf færdigheder og køre i go-karts. 
 
Sidst men ikke mindst er Roses et af de bedste steder at bo i Catalonien for familier på ferie. Dine børn vil elske at tage med på Roses Express Train og nyde den spektakulære udsigt ud over kysten. Desuden har Roses sit eget vandland, Aquabrava, hvor i kan prøve 19 forskellige attraktioner. Hvis din familie elsker racing, kan du konkurrere mod hinanden i go-kartene i Roses. Andre gode familieaktiviteter kan være bådture, minigolf og cykelture. Og så har vi ikke talt om de mange smukke strande i gåafstand fra dit sommerhus i Roses!

De bedste steder til en kulturel ferie

Catalonien er et godt område for besøgende, der elsker kultur. Et af de bedste steder er selvfølgelig Barcelona med sin smukke arkitektur, gadekunst og museer på hvert hjørne. El Gòtic er byens ældste bydel med mange gamle bygninger, romerske monumenter, Barcelonas katedral og museum for Barcelonas historie (MUHBA). Blandt de bedste museer i byen er Picasso Museum, Museu d'Art Contemporani (MACBA), Fundació Joan Miró og mange flere.
 
Et navn, der altid forbindes med arkitektur i Barcelona, ​​er den catalanske arkitekt Antoní Gaudí. Du kan stadig mærke hans indflydelse fra mange berømte vartegn og huse i hele byen: Sagrada Familia, Casa Battló, Millà-La Pedrera House, Park Guèll. Hvis du vil opleve gadekunst, skal du besøge Tres Ximeneies Urban Park (Poble Sec), El Gòtic, Poblenou og El Raval.
 
Et andet berømt navn i forbindelse med byen er Salvador Dalí, som blev født i Figueres. Under dit ophold i Figueres kan du besøge Dalí's teatermuseum, som smukt afspejler kunstnerens fantasifulde sind. Museet er designet af Dalí selv og betragtes som et af hans største kunstværker. Stedet huser nogle af hans mesterværker og samling af  juveler, og museet er et must på din ferie på Costa Brava. Figueres huser også Cataloniens legetøjsmuseum, et charmerende historiske centrum og slottet Sant Ferran. I den hvidkalkede by Cadaqués finder du Dalís hjem og museum, hvor kunstneren valgte at bygge sit værksted.
 
Hvis du kan lide arkitektur fra middelalderen, bør du besøge landsbyerne Tossa de Mar, Pals, Begur, Besalú og Peratallada.

De bedste steder at nyde nattelivet

Det bedste natteliv i Catalonien findes i Barcelona. I havneområdet nær den olympiske landsby kan du danse hele natten på berømte steder som Shoko, Opium og Catwalk. El Gòtic huser også et natteliv med mange klubber og barer som Boulevard Barcelona og Jamboree. Vil du have tapas om aftenen? Gå til El Born og nyd lidt mad på steder som The Xampanyet, Set of Born og Bar del Pla. Senere om aftenen kan du besøge Magic Club eller Cactus Born Bar. Raval er stedet at være, hvis du kan lide jazz eller soul (Marseille og Big Bang Bar) eller indie musik (Manchester Bar). Andre steder at nyde en uforglemmelig aften i Barcelona er Sala Razzmatazz, Pacha Barcelona og ​​Moog.
 
En anden by, som er kendt for sit livlige natteliv, er Lloret de Mar. Her kan du opleve verdensberømte DJs på Disco Colossos og Disco Tropics, eller danse hele natten til de seneste hits på Disco London, Disco St. Trop, Disco Moef Gaga, Disco Private Lloret, Disco Revolution og Rockefeller's Disco Bar.
 
Omkring 40 kilometer syd for Barcelona ligger byen Sitges, som også er berømt for sit natteliv, som i vid udstrækning er rettet mod LGBT-fællesskabet. Vil du opleve LGBT-venlige barer, gå til Plaza Industria, Calle Joan Tirada og Calle Bonaire. Parrots, Privilege og Beso Bar er kun tre af mange barer i Sitges, der er populære steder for LGBT-samfundet at starte festen. Efter et par drinks her kan du feste natten lang på klubber som Pacha, New Ricky, Organic og Trailer. Lej et feriehus i Sitges og oplev det pulserende natteliv.

De bedste steder til en sports- og naturferie

Catalonien er meget mere end Barcelona, ​​strande og natteliv. Det er en region med et imponerende naturtilbud, der tilbyder bjergkæder og skovklædte områder med masser af udendørsmuligheder for aktive feriegæster.
 
Costa Brava og Gerona i særdeleshed er populære cykeldestinationer i Catalonien. Landskabet og andre gode forhold betyder, at mange professionelle cyklister bor og arbejder i Girona. Smukke bjergrige landskaber, et mildt klima og gode asfalterede veje gør dette til et godt sted for alle cyklister. Test dig selv ved foden af ​​Pyrenæerne, der er karakteriseret ved snoede veje. Berømte klatrestrækninger er Rocacorba, Els Angels og Sant Hilari. Om vinteren før højsæson er kystvejen med udsigt ud over Middelhavet en god mulighed. Mountainbikere vil også finde mange gode ruter i Girona. Se efter ferieboliger i Girona til din egen cykeloplevelse.
 
Catalonas eneste officielle nationalpark, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, har uden tvivl et af de smukkeste landskaber i Spanien. Med sine ca. 200 søer og høje bjergtoppe (flere over 3.000 meter over havets overflade) er dette et paradis for vandrere, klatrere, skiløbere og udendørsentusiaster. Parken har forskellige økosystemer på grund af højdeforskellene, som går fra1.600 til 3.000 meter, og parken har et varieret dyreliv og spændende flora.
 
Hvis du lejer et feriehus i Lleida, bør du udforske naturparken Alt Pirineu. Det er den største naturpark i Catalonien og huser nogle af de højeste toppe i de catalanske Pyrenæer, hvor Pica d'Estats er den højeste med sine 3.143 meter over havets overflade. All Pirineu er det ideelle sted for folk, der elsker vandreture, skiløb, stier, mountain biking og andre udendørsaktiviteter.
 
For at opleve Cataloniens eneste UNESCO-biosfærereservat skal du besøge naturparken Montseny, der ligger ca. 50 km fra de hyggelige ferieboliger i Blanes. I dette smukke område, som er fuldt af skove, søer og bjerge, kan du nyde en dag på landet med hele familien. 
 
Kan du lide lyden og duften af ​​havet? Så bør du tage vandrestien Camí de Ronda, der går langs hele kysten ved Costa Brava med vidunderlige små bugter og smukke landsbyer! Stien blev oprindeligt bygget for at hjælpe Guardia Civil overvåge kysten og kontrollere den smugling, der fandt sted her. Camí de Ronda er en temmelig let rute at gå, hvilket gør dette til en dejlig familietur i naturen. Langs stien vil du opdage charmerende kystbyer som Calella de Palafrugell - en af ​​de smukkeste byer på denne rute. Andre smukke og naturlige vidundere her ved havet er naturparken Cap de Creus (nær Cadaqués) og Ebro Delta (Tarragona-provinsen). Sidstnævnte er et af de største vådområder ved Middelhavet og er det naturlige habitat for mange fuglearter, herunder rosa flamingoer.

De bedste steder til en luksusferie

Hvis du ønsker at opleve luksus, skal du kigge efter et feriehus i Empuriabrava, der ofte kaldes "Spaniens Venedig." Med mere end 20 kilometer tilgængelige kanaler er Empuriabrava det største beboede havneområde i Europa. I 1968 valgte en gruppe visionære mennesker en mulighed for at gøre noget med det daværende svampede område og omdannede det til det luksuriøse og moderne Empuriabrava, som vi kender i dag. Byen byder på store, luksuriøse huse med både foran hver dørtrin. Ikke underligt at tusindvis af besøgende hver sommer besøger byen for at få deres egen luksuriøse ferieoplevelse. Ud over sine karakteristiske kanaler tilbyder Empuriabrava hyggelige strande og fantastisk natur.
 
Vinelskere bør tage en cava-rute gennem Penedès. Denne region betragtes som hjemsted for cava, og her findes den ældste vingård, der også producerer og eksporterer den største mængde vin fra Catalonien. Dette område har to DO'er (Denominación de Origen  - en beskyttet oprindelsesbetegnelse): Cava og Penedes.

Penedés har også fremragende vingårde som Freixenet, Gramona og Bodegues Sumarroca, som du kan besøge for at smag forskellige typer vin sammen med lidt mad. Find dit sommerhus i Garraf eller Alt Penedés og nyd lange, rolige aftener med en flaske vin fra din yndlings vingård i Catalonien.

De bedste steder for en ferie på lavbudget

Feriehuse til alle budgetter findes i L'Estartit, en kystby med bystrande, charmerende private bugter og et farverigt og gammelt centrum med smuk arkitektur. Lloret de Mar har også et varieret udbud, hvor du kan nyde en perfekt familieferie uden at skulle tømme din bankkonto.

Budget sommerhuse i Catalonien er ikke vanskelige at finde i små byer som L'Ampolla, Salou og Cambrils, som alle er populære destinationer på Costa Dorada. L'Ampolla er en stille fiskerby nær den fantastiske Delta Del Ebro naturpark. Slap af i lagunerne i denne naturpark og prøv lokale seafood-specialiteter som muslinger og østers.
 
Cambrils boulevard
 
Salou og Cambrils er med sine fantastiske strande også gode destinationer til en ferie på et stramt budget i Catalonien. Det er heldigvis gratis at udforske boulevarden, der forbinder Salou og Cambrils, og som tilbyder en fantastisk udsigt ud over Costa Dorada. For at holde omkostningerne nede kan du købe mad i butikker eller på de lokale markeder og lave dit eget måltid i dit feriehus i stedet for at spise alle måltiderne i byen.