Maj kalder på en ferie i Spanien!

Maj måned i Spanien betyder længere dage, højere temperaturer og klar og blå himmel. Byerne vågner op med deres festivaler og spændende arrangementer, og stranddestinationerne genåbner efter vinterdvalen. Maj er en ideel tid til at slentre rundt og udforske nogle af Spaniens mest interessante byer eller slappe af på stranden med temperaturer, der ligger over 20 grader.

Udforsk de syv bedste steder i Spanien til en skøn ferie i maj! Ikke alene er tiden perfekt til sightseeing, afslapning og fest, det er også en god tid for dem, der ønsker at solbade, lære den lokale kultur at kende  og for dem som ønsker at deltage i de karakteristiske spanske festligheder; fiestas og ferias.

1. Córdoba, Andalucia

Andalusien er en region med stor kulturel mangfoldighed, hvor historie og tradition fusionerer. Den unikke charme i denne del af Spanien skyldes blandt andet den lange sameksistens mellem kristne, jøder, muslimer og sigøjnere. Uanset hvor du går i Córdoba, kan du ikke undgå at opdage, hvad den kulturelle fusion har betydet for byens fantastiske arkitektur og de ekstraordinære seværdigheder - som den berømte moske La Mezquita de Córdoba eller den fantastiske kongelige fæstning Alcázar - som byen huser.

Córdoba Patio Festival

Cordoba vågner op i maj. I denne måned bliver den andalusiske by et farveorgie. Tusindvis af blomster pryder byen, og duften af ​​blomstrende appelsintræer fylder luften.

"La Fiesta de Los Patios de Córdoba" (gårdhavefestival) er for mange en af de mest ventede forårsbegivenheder. Hvert år i en periode på 12 dage åbner beboerne i Córdoba deres farverige gårdehaver og viser deres blomsterdekorationer, håndlavede arabiske mosaikker, forfriskende springvand og smukke udendørsarealer. 

Det bedste ved at lede efter en feriebolig i Córdoba er, at du kan finde sådanne huse med en smuk gårdhave og nyde alle de smukke farver og dufte.

Cordoba Patios Festival

Men hvis du ikke når denne festival i byens gårdhaver, er der andre muligheder. I maj er det også en festival kaldet "Cruces de Mayo" eller "majkorsene", hvor indbyggerne konkurrerer om det bedst dekorerede kors af blomster. Fejringen efterfølges af en procession kendt som "La Batalla de las Flores" - "blomsterkampen".

Fejringen af ​​festlighederne i maj afsluttes med Feria de Córdoba, den yngre søster til den internationalt kendte og lignende Feria i Sevilla.

2. Girona, Catalonia

Selvom den ofte står i skyggen af ​​storbyen Barcelona, ​​er byen Girona også en skøn perle i Catalonien-regionen. Selvom flere og flere mennesker lejer ferieboliger i Girona by, har byen bevaret en mere afslappet atmosfære end Barcelona. Her er det stadig lokale, der udgør størstedelen af de besøgende på byens kaffebarer og barer, og mange mennesker fra regionen kommer til Girona på grund af byens mange fremragende festivaler. 

Temps de Flors, Girona

Gå gennem de gamle bymure, udforsk det vidunderlige og velbevarede jødiske kvarter, beundre de mange monumenter eller blot nyd udsigten ud over Casas de l'Onyar - de farverige huse ved floden.

Ligesom i Córdoba er Girona også præget af blomster i maj måned. "Temps de Flors" er en årlig fejring af foråret. Byens gader omdannes til udstillingslokaler med blomsterskulpturer og -kreationer. Du finder dekorationerne over hele byen, men især i det historiske centrum.

 

La Fabrica, Girona

 

Hvis du nyder at bruge tid i naturen, kan du leje en villa i Girona med venner eller familie, og udforske området på cykel. I de senere år er Girona blevet udnævnt til et af de bedste rejsemål til en cykelferie. Variationerne i området, det gode vejr og nærheden til flere lufthavne har fået mange kendte personligheder fra cykelverdenen til at bosætte sig her permanent.

 

Det er også tilfældet med canadiske Christian Meier, som efter at have flyttet til Girona som professionel cyklist, besluttede at blive i byen. Meier og hans kone åbnede cafeen "La Fábrica", som nyder stor popularitet både blandt lokalbefolkningen og turister. Dette er et godt sted at besøge, selvom du kun opholder dig i Girona i 24 timer, fordi der her serveres lækker morgenmad og brunch, og det er næsten garanteret, at du vil møde andre cykelentusiaster

 

3. Bilbao, Baskerlandet

 

Hvis du vil spise på nogle af de bedste restauranter i verden, bør Bilbao være på listen over byer, du skal besøge. Den kulinariske tradition i Baskerlandet er en af ​​de bedste argumenter for, at turister skal besøge denne region.

Gugenheim Museum, Bilbao

 

Bilbao hænger sammen med ordet "pintxos", som er små baskiske mini-kreationer og kulinariske kunstværker, der skal spises i et stykke, det nordspanske modstykke til tapas.

 

Bland dig med de lokale og lej en lejlighed i Bilbao by, tag nogle gode sko på og gå til den gamle bydel Casco Viejo. Her finder du katedralen og det berømte marked Mercado de la Ribera. Gågaderne er perfekte for besøgende, der ønsker at tilbringe deres ferie med at udforske byen til fods. Omkring Casco Viejo er der mange små restauranter, der tilbyder pintxos, som ofte suppleres af et glas vin fra Rioja eller den lokale hvidvin Txakoli. Især om søndagen kommer byens beboere til dette område for at snakke, være sociale eller bare vandre rundt på det gamle loppemarked.

 

Centrum, Bilbao 

Når du besøger Bilbao, må du ikke gå glip af Guggenheim Museet, som er designet af den internationalt anerkendte arkitekt Frank Gehry. Museet har cementeret Bilbaos plads over spændende spanske turistdestinationer. Guggenheim er vært for interessante udstillinger af malerier og skulpturer, men også museets ydre struktur er et kunstværk i sig selv. Mange besøgende kommer her for at fotografere den ikoniske og lidt mørke kæmpeedderkop eller den imponerende blomsterskulptur, som er udformet som en hundehvalp og udført at den kendte kunstner Jeff Koons.

 

4. Madrid

 

Ingen behøver overtalelse til at besøge hovedstaden Madrid, men ikke alle er klar over, at byen ikke altid har de samme høje temperaturer. Vejret kan ændre sig dramatisk i løbet af året - både hvad angår temperatur og regn. Maj er en af ​​de bedste måned på året for at besøge byen, for så er temperaturerne passende, det er ikke fugtigt, og det regner som oftest ikke. 

 

Malasaña, Madrid

 

Madrid kan være meget varm om sommeren, hvilket får mange af byens borgere til at forlade byen,  så mange af byens butikker, barer og attraktioner er lukket. Om foråret er byen derimod fuld af liv, gaderne og parkerne er godt besøgte, og der er også mange muligheder for at udforske Madrid gratis.

 

Glaspaladset, Madrid

 

Der er ingen mangel på indkvartering i Madrid. Du kan vælge at bo tæt på den ikoniske El Retiro Park eller vælge en endnu mere central beliggenhed i og omkring Puerta del Sol. Adgangen til de største attraktioner er let og ligetil herfra, glem ikke at Madrid har et meget effektivt metrosystem. Tag behageligt tøj på, når du skal ud i byen og udforske de smukke bygninger og brede gader i Madrid til fods.

 

I maj fejres ​​byens skytshelgen Saint Isidore med sin egen fest, Fiestas de San Isidro. Ud over de typiske attraktioner som museer, parker og monumenter kan du under disse festligheder se parader, deltage i udendørs picnics, koncerter, forestillinger og arrangementer, som er organiseret i hele byen.

 

5. Ibiza, Balearerne

 

Ibiza har 210 km kystlinje og er en af ​​de smukkeste stranddestinationer i Spanien. Udover alle festlighederne er denne fest ø også kendt for sit krystalklare, blå vand, og perlehvide sandstrande, som ligger godt skjult langs den robuste og vilde kyst. Det var hippierne, der først satte Ibiza på kortet i 1960'erne og 1970'erne. I dag er øen stadig præget af en afslappet, bohemisk atmosfære på trods af den store tilstrømning af turister, som øen konstant oplever

Middelalderfestival, Ibiza

 

Lej en villa på Ibiza, tag dine bedste venner eller familie med, gå på det lokale marked og køb friske og lokale produkter, som du kan nyde hjemme. Efter en morgenmad på terrassen kan du tage på udflugt til en af de mange skjulte strande, vandre rundt om de små hvide byer og prøve den lokale gastronomi.

 Cala Salada, Ibiza

 

Et af de bedste steder at bo på Ibiza er i hovedstaden. Find dit sted at overnatte i hjertet af Ibiza by og udforsk den historiske gamle bydel Vila d'Eivissa. Besøg også Dalt Vila, som er det øverste kvarter i den gamle bydel, hvor en middelalderfestival afholdes i maj. Denne årlige kreative og kulturelle begivenhed er en hyldest til øens multikulturelle arv, som er præget af både fønikere, romere, arabere og kristne. Under denne begivenhed er byen præget af middelalderen med farverige dekorationer og motiver fra denne periode. Deltagelse i festivalen er gratis, det samme er entreen til mange museer og gallerier.

 

Dalt Vila er også et godt sted at opleve livlige barer, stille caféer og lokale håndværksbutikker. Sørg for at nyde et aftensmåltid på en af terrasserne på en af ​​de lokale restauranter!

 

6. Jerez de la Frontera, Andalucia

 

Jerez de la Frontera har en lang historie med både fønikisk, romersk og muslimsk besættelse. De har alle efterladt kulturelle symboler i byen. Men Jerez er dog bedst kendt for sin sherry, hvilket gør det til et af de vigtigste steder for vinsturisme i Spanien. At bo i denne by uden at besøge en af ​​de mange spændende vinbodegaer ville være en skam.

Feria de Jerez, Jerez de la Frontera

Maj er en skøn tid at besøge Jerez på, særligt hvis man ønsker at opleve en lokal byfest, for i maj afholdes den berømte "Feria de Caballo" - hestefestivalen. En uge i træk er der begivenheder, hvor hele byen og de omkringliggende byer deltager i konkurrencer og festligheder. Fællesnævner for alle arrangementerne er de de spanske raceheste, som spiller en meget vigtig rolle.

Over 200 casetas (små festlokaler) tilbyder god, traditionel mad og lokale vine som sherry og fino i en festlig atmosfære. Under Feria de Jerez er disse små festlokaler åbne for offentligheden, så alle inviteres til at nyde maden, de lokale drikke og til at danse med.

Gastronomi er en af ​​hovedårsagerne til at besøge Jerez. Hvis du vil fordybe dig i mad og drikke, skal du gå til “Tabancos”. Disse er taverner, der er typiske for denne by og oprindeligt var "vin kontorer". Det var her, at de lokale vinleverandører spiste, drak og nød livet. Lej en lejlighed i centrum af Jerez de la Frontera, vælg en af ​​de kendte vinbodegaer til en sherrysmagning og prøv nogle traditionelle tapas fra området. 

 

7. Cabo de Gata, Andalusien

 

Det faktum, at naturparken Cabo de Gata er næsten ukendt uden for Spaniens grænser, er overraskende. Dette beskyttede naturområde ligger i den østlige del af Andalusien i provinsen Almería. Det vilde og uplejede landskab her er utroligt smukt. En ørken forbinder de mest spektakulære og uberørte strande.

Cabo de Gata, Andalucia

 

Hvis du vil besøge denne region, bør du vælge en bolig i naturparken Cabo de Gata eller tage lidt længere væk og bo i provinsen Almería. Afstande i denne del af Spanien er ikke så store. Derfor tager det ikke længere end 30 minutter at tage fra næsten alle byer i området til stranden.

 

Dette robuste og lidt bare ørkenlandskab har også fungeret som kulisse til optagelse af flere Hollywood-filmklassikere som "The Good, The Bad and the Ugly" og "Indiana Jones og The Last Crusade".

 

Cabo de Gata, Andalucia

 

Selv om der kan være meget vind her til tider, er temperaturen her ofte den højeste i landet. Foråret er utvivlsomt en af ​​de bedste måneder at besøge Cabo de Gata på. Om sommeren kan det hurtigt blive for varmt. I maj når temperaturen ofte 24-25 grader, hvilket betyder at du kan nyde strandene og vandre rundt i området.

 

Hvis du nyder vandreture i ferien, finder du mange stier i og omkring Gabo de Gata. Dette kan stærkt anbefales i denne periode af året, især da bjergene er dækkede af blomster og vegetationen er nyudsprunget og frodig. Udsigten fra denne kyststrækning er ofte meget god; "Mirador de la Amatista" og "Mirador de las Sirenas" er to af de bedste udkigspunkter. Der er også fæstninger og vagttårne, der minder om mange angreb fra pirater, der tidligere hærgede dette område.