Familieferie med teenagere i Spanien

Hvis du tager dine teenagere på ferie, er det måske ikke kun gode oplevelser, nogle dage kan de være fulde af energi, og andre dage vil de være alene. Med øjnene ofte limet fast til deres smartphones, er det ikke altid en nem tid for nogen af ​​parterne, men en familieferie til Spanien kunne være lige, hvad der er nødvendigt for at bringe alle sammen. 

Selv om teenagere ikke altid ser deres forældre som de bedste rejsekammerater, så kan sjove ferieideer og instagramvenlige feriemål i Spanien måske lokke dem.

Hvor skal man tage på ferie i Spanien med en teenager?

1. Barcelona

Barcelona - Gaudis by med utallige museer, trendy caféer og pubber, designerbutikker og en million ideer til teenagere. Hvis du ikke ved, hvor du skal bo i Barcelona, ​​er byens centrum ideel. Lejligheder i Barcelona med udsigt ud over havnen, de travle gader i Eixample eller charmerende pladser i Gracia-distriktet er utvivlsomt steder, der passer til alle familiemedlemmer. På en varm dag kan du besøge en af ​​Barcelonas strande, og om eftermiddagen kan du tage teenagerne med til den livlige La Rambla.

Besøg Picasso museet og hvis du har en teenager med interesse for moderne kunst, er et besøg på Barcelona MACBA obligatorisk. Du kan også leje cykler og tage en tur fra havnen til Barceloneta-stranden og tilbringe eftermiddagen der. Barcelona er en meget børnevenlig by, og du kan blive ganske populær ved at tage dine teenagere med en aften på en af ​​de trendy terrasser øverst oppe på byens højeste bygninger. Her kan du nyde en alkoholfri cocktail sammen med nogle af de bedste udsigter i Barcelona.

 

2. Lanzarote, De Kanariske Øer

En ø med vulkaner, sorte strande og spektakulære udsigter, hvis din teenager kan lide fysisk aktivitet og prøve nye ting, er der ingen tvivl om, at en ferie på De Kanariske Øer er en god mulighed. Hvis din teenager drømmer om at lære at surfe, så gør holdt i Caleta de Famara. Denne lokale strand er lang, bred og perfekt til surfundervisning om morgenen, hvilket arrangeres af lokale skoler. Det er også en af ​​de smukkeste strande på Lanzarote. Landsbyen er lille, men den har en skøn atmosfæren og en storslået udsigt over de majestætiske bakker, der der ligger lige ved Famara, hvilket gør denne strand til et ideelt sted for hele familien.

Lanzarote er en lille ø, men der er mange aktiviteter at lave. Så hvis surfing ikke lige e et hit, så kan du tage en cykeltur eller leje en bil og besøge de hyggelige hvide byer, som er spredt rundt om på øen. De, der gerne vil bo tæt på turistfaciliteter, bør se efter lejligheder på Lanzarote på steder som Playa Blanca, Costa Teguise og Arrecife.

 

3. Majorca, Balearerne

Den mest kendte af Balearerne, Mallorca, tiltrækker hvert år millioner af familier. Fantastiske drømmeagtige strande? Intet problem. Udfordrende stier til vandreture? Der er en hel liste af dem. Oplev smukke huse og lejligheder med swimmingpools på Mallorca, hvor du kan nyde nogle skønne familiedage ved poolen.

Hvad skal man lave på Mallorca med en teenager? Opdag naturen, smag den lokale mad og dyrk sport! Husk at leje en bil og besøg Es Trenc, den bedste strand på øen. De eventyrlystne bør  besøge nogle af Mallorcas skjulte bugter eller tage en sejltur og udforske nogle af de øde strande på øen.

 

4. Málaga, Costa del Sol

Byen Málaga øger konstant sin popularitet hos rejsende til Spanien, som ikke kun kommer for lange badeferier, men vælger byen til korte weekendrejser, hvor der er adgang til de bedste strande i Málaga. Find ferielejligheder i Málaga, fra dem, der ligger i byens historiske centrum og tæt på monumenter, restauranter eller turistattraktioner, til dem i Malagueta lige ved siden af ​​stranden. Gå rundt i byen og oplev de spændende monumenter og museer eller kør rundt i Malaga på en cykel. I Málaga by er der en overflod af gratis underholdning for familier med teenagere, blandt andet kan teenagere besøge de fleste museer gratis.

Mens du er i Málaga, skal du sørge for at tage din familie med på nogle gratis udflugter på Costa del Sol, eller sejle i kajak i den nærliggende by Nerja, gå i flodlejet Chillar og bad i naturlige pools eller vælg at svømme i Bermejalesøen. Málaga er det perfekte sted at kombinere en bytur med en ferie i naturen.

 

5. Tenerife, De Kanariske Øer

Forlystelsesparker, havet, bjergene, vandreture og vandsport, Tenerife har det hele. Med en stor variation af ferieboliger, fra lejligheder ved havet på Tenerife til huse beliggende i bjergene. Det milde klima hele året gør det til et godt sted at tage dine børn på ferie selv midt om vinteren.

Der er masser af gratis ting at se og lave på Tenerife; svøm i pools lavet af lava i Garachico eller se øens berømte træ, der står i Parque del Drago og er over tusind år gammelt

En familieferie med en teenager - 10 tips om, hvordan man forbereder sig på en tur med en teenager

1. Fælles planlægning. Involver dine teenagere i processen med at planlægge ferien. Spørg dem, hvor de gerne vil hen, og hvad de gerne vil lave på en familieferie. Det kan vise sig, at deres venner lige er kommet tilbage fra en spændende rejse, hvor de havde mulighed for at dykke med delfiner, mens andre måske har vandret gennem en kløft i det sydlige Spanien.

 

2. Indkøb før afgang. Det faktum, at teenagere skifter humør fra dag til dag er ganske kendt. Engager dine teenagere ved at tage dem med på indkøb efter nyt ferietøj, måske bikinien trænger til en fornyelse eller der skal købes vandrestøvler. 

Ofte lægger teenagere stor vægt på deres udseende og hvilket tøj de har på. Hvis de føler sig trygge med det tøj, de vil medbringe på ferien, kan det måske smitte af på begejstringen for rejsen som helhed. 

3. Hvor man skal bo med en teenager. Teenagere har brug for plads, det handler ikke om at tage dem med i en hytte ude midt i skoven, men deres eget værelse på ferien vil helt sikkert blive værdsat. Familielejligheder og villaer med swimmingpool i Spanien er perfekte til familieferier. Hvert familiemedlem kan have deres eget rum, og morgenmøder i køkkenet eller aftenen ved poolen giver den perfekte mulighed for at slappe af sammen og planlægge de kommende dage. Fred og ro er ikke nødvendigvis det, som teenagere søger, så i stedet for at bo væk fra byen, bør du tænke på indkvartering tæt på butikker, caféer og stranden, hvor du er tryg ved, at dine børn (især de ældre) kan gå ud et par timer på egen hånd med andre unge.

4. Ferie til alle. Dine yngre børn vil sandsynligvis deltage i din rejse, men hvis du ønsker at tilbringe aftenen som et par, kan du vælge at hyre en kvalificeret barnepige i udlandet for en aften. En professionel barnepige kan for eksempel findes på Miss BabySitter hjemmeside.

5. Pommes frites eller patatas bravas? Når vi tager på ferie i udlandet, tænker de fleste helt sikkert også på den kulinariske oplevelse, og Spanien vil ikke skuffe gastronomisk. Hvis dit barn kan lide at prøve nye smage, skal du prøve at prøve det lokale køkken. Hvis dit barn ikke vil prøve nye ting og foretrækker at bestille pizza og burgere på enhver restaurant, så fortvivl ikke. Det er ikke svært at finde, da de fleste restauranter i Spanien kan levere dette. 

 

6. Svære emner. Masser af fritid betyder at du måske vil tale om skolen, hvordan det går med lektierne, vennerne og computerforbruget. De fleste teenagere løber væk fra disse samtaler, så hvis du ikke vil have at dit barn tilbringer al tiden på værelset med hovedtelefonerne på, kan det være en godt ide at efterlade disse emner hjemme, da ferien er tid for alle til at slappe af og rydde hovedet og genoplade batterier.  

7. Få planer er en god plan. Teenagere elsker weekender, når ingen står over dem og fortæller dem, hvad de skal gøre, og alarmen er blevet tavs. Når du planlægger en ferie med daglige aktiviteter, er det værd at huske på, hvornår alle skal vågne op. Spise og sove er favoritaktiviteter for teenagere, hvorfor en mindre streng planlagt tidsplan sikkert vil blive godt modtaget af dem. Overvej også forskelligheden i aktiviteterne. Selv den mest tålmodige teenager vil oftest ende med oprør, hvis aktiviteterne består af det ene museum efter det andet.

 

8. Internet. At være i kontakt med venner og dele feriebilleder via sociale medier er ofte obligatorisk for teenagere. Du vil sandsynligvis gerne begrænse adgangen til sociale medier, men det er værd at overveje, om du helt vil fratage dine børn kontakt med vennerne. Hvis du fra starten af ​​din ferie eksempelvis bestemmer, at brugen af ​​internettet vil være ubegrænset, men kun der hvor i bor, vil du ofte have større succes med at nyde selskabet med dine teenagere uden for villaen uden internet. 

Surfing sammen i Spanien

9. Nye oplevelser. Nogle gange er den bedste måde at kommunikere med en teenager på at vove uden for din komfortzone og omdanne din forældrerolle til en rejsekammerat. Pointen er ikke at fralægge dig autoritet, men snarere at prøve nye ting sammen med dit barn og udfordre dig selv. Din søn ønsker at lære at kitesurf? Tilmeld dig undervisning med ham. Din datter drømmer om et dykkerkursus, hvorfor ikke foreslå at tage det sammen? Prøv noget nyt og sjovt for jer begge, det er den bedste måde at få skønne minder sammen.

10. Overrask dem. Teenagere har ofte en meget større respekt for venners, online berømtheders eller deres foretrukne bloggers meninger end deres forældres. Brug noget energi på at undersøge hvad de går op i, og måske kan du leje et feriehus på en spansk destination, hvor deres foretrukne influencers har opholdt sig. Du kan muligvis lave en reservation på caféer, som berømte bloggere eller influencer har besøgt, hvor billederne af dine børns mad sikkert vil ende på din teenageres Instagram feed. Disse tilsyneladende små ting kan måske være med til at gøre dit liv lidt lettere, når du kommer tilbage fra ferien!