Hvor skal man hen på familieferie i Spanien

Nedenfor finder du en guide med ideer, som kan hjælpe dig med at lette planlægningen af din familieferie til Spanien. Her er forslag til, hvor man kan bo med børn i alle aldre, tips til hvad i kan lave, og hvordan du bedst forbereder din rejse.

Find de bedste familiedestinationer i Spanien med uberørte strande og alle de nødvendige faciliteter, hvor du kan få uforglemmelige familieminder og finde underholdning til alle. 

Sådan forbereder du dig på ferie med børn

Lokale i lufthavn med børn

1. Hvis dette er dit barns første flyvning, så prøv at flyve så tidligt på dagen som muligt, da de tidlige fly er mindre tilbøjelige til at blive forsinkede. Det kan være praktisk at planlægge rejsen, så den bedst muligt falder sammen med deres normale rutine. Fortæl kreative historier om de ting og oplevelser, som venter dem. Prøv en taktik med at distrahere dem ved at indpakke noget af deres yndlingslegetøj, som de så kan pakke ud på flyet og lege på turen.

2. At forsøge at behage hvert familiemedlem kan være en udfordring. Tal med dine børn om, hvad de måske gerne vil lave på en ferie, og hvor de gerne vil hen. Hvis ingen er enige, er det en mulighed at leje strandvilla i Spanien og tage udgangspunkt i ferien herfra. Yngre børn kan lege i timevis i sandet, teenagere kan bade og læse, og voksne kan finde et vindue til afslapning i solen. 

3. Lad børnene vælge, hvilke attraktioner de gerne vil besøge og undgå at lave for faste rejseplaner, da de som oftest alligevel vil blive ændret. Hvis du organiserer en ferie med børn ved havet, kan det være en god ide at finde destinationer med strandaktiviteter som snorkling, en sejltur eller hvor der er mulighed for at leje kanoer.

 Mor på ferie med en baby

4. Husk at temperaturen i løbet af flyvningen ofte svinger fra varmt til koldt inden for få minutter. Tænk på komfort og praktisk beklædning og iklæd dine børn i flere lag, som for nemhedens skyld bør være uden besværlige lukninger. På samme måde med sko, i stedet for snørebånd, vælger du sko med velcro. Det vil også spare meget tid i lufthavnens sikkerhedskontrol, hvis skoene skal af

5. Vær opmærksom på hvor mange poser, kufferter og rygsække du har. Mærk alle dine tasker med din hjemmeadresse og bind det samme farvebånd rundt om en rem på hver af dem. Skulle de blive placeret i forskellige dele af flyet, så er det nemmere at genkende. 

6. Husk at håndbagagen er dit sikkerhedsnet. Pak de væsentligste ting og alt hvad dine børn måtte have brug for, såsom ekstra undertøj, medicin og selvfølgelig alle rejsedokumenter! Forestil dig, at din bagage af en eller anden grund sendes til en anden feriedestination. Hvad har du så brug for de første par dage? Pak det i håndbagagen. 

7. Når du planlægger, hvad i skal se og opleve, så sørg for der også er tid i mellem attraktionerne til at hvile ud og lave ingenting. Glem ikke at dobbelttjekke attraktionernes  åbningstider og vær opmærksom på lokale helligdage. 

8. Det kan være en udfordring for hele familien at få tiden i flyet til at gå, men du kan bruge denne tid til at forberede jeres ferie sammen. Vis børnene kort, fortæl dem om hvad der venter og nogle fakta om, hvor de skal bo. Lær et par ord af det lokale sprog, som kan være praktiske at kunne. Ord som ¡Hola! og ¡Gracias! kan børn hurtigt lære. Det samme gælder “Helado”, som betyder “is”. 

9. Valg af din feriebolig i Spanien er en af ​​de vigtigste faktorer for en familieferie. Uanset om det er en ferielejlighed eller en spansk villa, er det praktisk for en familie at der er mulighed for selv at lave mad. At spise ude på restauranter med hele familien hver dag vil hurtigt gøre et stort indhug i dit budget. I en feriebolig kan du lave mad hjemme i din feriebolig og spare penge, så der er luft i budgettet til at besøge attraktioner og få masser af gode oplevelser med hjem.

En god idé er at tage besøge de lokale butikker og farverige gademarkeder sammen med dine børn og sammen indkøbe frisk og spændende mad og lokale delikatesser. Tilbring morgenen med en spadseretur gennem markedet og lav frokost til familien på terrassen af de indkøbte lækkerier. 

At vælge at bo i en feriebolig betyder, at voksne kan få et øjeblik af fred om aftenen. Når børnene er gået i seng, skal du slappe af med et glas vin på terrassen eller ved poolen. 

10. Tænk også over hvad du har brug for på din ferie. Hvis du rejser med ældre børn, kan det være lettere at have nogle planer, som du også kan nyde. Lav et kompromis med dine teenagere ved at tage dem med til en udstilling du måske vil se om morgenen, og om eftermiddagen vælger de, hvad de gerne vil lave. 

Ferie med en baby

At rejse med en baby kan være skræmmende, især hvis det er første gang. Hvis du er godt forberedt og forsøger at holde fast i dit barns normale rutine, kan en ferie i Spanien være afslappende. Find mere praktisk information om hvor og hvordan du rejser til Spanien med børn under 2 år.

Ferie med små børn og skolealder

Til dagligt løber de rundt, leger og protesterer, så at rejse med børn er ikke altid drømmen om en ferie. Men her er valg af feriemål det vigtigste spørgsmål, jo flere attraktioner, parker, legepladser, jo bedre. En feriebolig med swimmingpool vil også blive godt modtaget af børn. Læs om den destination, du rejser til for at finde de bedste ting at lave for familier på ferie i dette område.

Nogle gange kan en ferie med hele familien få ældre børn til føle sig lidt forsømt, da yngre børn kræver mere opmærksomhed. Engager de ældre børn ved at lade være dem være ansvarlig for at tage feriebilleder, så de kan sammensætte et album, når i kommer hjem. Og bed dem om deres input til, hvor de gerne vil hen, og hvad de gerne vil se. Find mere inspiration til familieferie til Spanien med børn. 

Ferie med en teenager

Rejser med teenagere er værdifulde oplevelser, for før du ved det, vil de ikke mere være med på familierejser. Find ud af hvad de interesserer sig for, måske går de op i fotografering eller kunst, og inkluder et par af deres interesser i ferien. Find unikke oplevelser i kan lave sammen. Afhængig af deres alder kan du også vælge at give dem lidt tid på egen hånd. Find mere information og tips til ferie med teenagere i Spanien; hvor man skal bo, hvornår man skal hen og hvad man skal gøre.

Ferie ved havet med børn - Hvor skal man tilbringe en ferie i Spanien med din familie

1. Costa Brava

Find ud af hvor du kan bo på Costa Brava til den perfekte familieferie i Spanien. Fra Pals og Figueres til Calella de Palafrugell og Girona. Costa Brava har et overflødighedshorn af charmerende byer spredt langs kysten. Området er ideelt til gåture med familien, afslapning på uberørte strande og der en overflod af vandlande og forlystelsesparker, samt vandrestier og nationalparker.

Strand i Tossa de Mar

Tossa de Mar er et andet populært rejsemål til en familieferie i Spanien med fantastiske udsigtspunkter, smukke strande, romerske ruiner og en historisk gamle bydel. Det samme gælder for Empuriabrava, der er blevet kaldt "Spaniens Venedig" på grund af byens mange kanaler. Børnene vil helt sikker synes, at det er sjovt at bo i en lejlighed i Empuriabrava, hvor mange har deres egen ponton til både.

2. Costa Dorada

Costa Dorada er et fantastisk rejsemål til en uforglemmelige ferie med børn. Bo langs denne kystlinje og tag på udflugter til byer som Tarragona, som kan prale af en unik historisk arv og vidunderlige naturlige omgivelser. Eller besøg steder med speciale i familieattraktioner som Cambrils og Calafell. Lej et feriehus på Costa Dorada nær de bedste strande for endeløse dage med sjov på en af ​​de gyldne strande.

Strand i Cambrils

Mange byer i provinsen Catalonien har fået tildelt et certifikat for familieturisme, der ydes af arrangører, der specialiserer sig i familieturisme. Det betyder, at mange destinationer langs Costa Dorada har helt rene strande, gode attraktioner, strandfaciliteter, familieunderholdning samt familievenlige restauranter og caféer. 

3. Costa Blanca

La Granadella, Javea

Costa Blanca har store byer med en god og praktisk infrastruktur for turister samt små middelhavsbyer, der emmer af spanske traditioner. Den mest berømte by i regionen er Benidorm, men der er også mange andre destinationer langs denne fantastiske kystlinje, hvor man kan planlægge en ferie med børn på Costa Blanca.

Oplev mindre byer som Moraira og Altea. Moraira har smukke, uberørte strande, og Altea er en malerisk gammel by med en afslappet atmosfære. Lidt større destinationer som Calpe og Denia er en gode muligheder for dem, der gerne vil være tæt på flere faciliteter.

4. Costa del Sol

Balcon de Europa, Nerja

I årevis har Costa del Sol været umådelig populær som feriedestination for familier i Spanien, hvilket ikke er uden grund. Fra små byer som Nerja med fantastiske strande og hyggelige brostensbelagte gader til større steder med flere attraktioner som Fuengirola og Torremolinos. Find ud af hvor du kan bo på Costa del Sol, og som passer bedst til din families smag. Benalmadena bør være højt på din liste, hvis du leder efter underholdning til børn. Byen tilbyder også en bred vifte af gastronomiske oplevelser og forskellige ferieboliger.

Historiske monumenter, forlystelsesparker og vandattraktioner er blot nogle af mulighederne for børnenes underholdning på Costa del Sol. Tilbring lidt tid i naturen på de bedste strande langs Costa del Sol. For dem, der søger en aktiv familieferie, bør man overveje vandreture, hvor der er mange vandreruter omkring de 'hvide landsbyer' - pueblos blancos i bjergene. Tag din familie med på et rigtigt eventyr til naturoplevelsen Caminito del Rey.

5. De Kanariske Øer

De Kanariske Øer har mange attraktioner og aktiviteter til rådighed på hver eneste af øerne. Tenerife, Gran Canaria, La Palma og La Gomera tiltrækker dem, der drømmer om grønne bakker, palmer og frodige vegetationer. For dem, der drømmer om strandferie, lej en lejlighed ved havet på De Kanariske Øer

Familier med ældre børn kan søge efter ferieboliger på Lanzarote eller Fuerteventura, hvor man kan udforske øerne på cykler og finde nogle af de bedste steder til surfing i Europa. De behagelige temperaturer på De Kanariske Øer gør det til et ideelt sted at besøge hele året, hvilket betyder at du kan komme ud i solen med dine børn selv om vinteren.

6. Balearerne

Fra Mallorca til Formentera, vælg mellem ferieboliger på populære feriesteder eller lej en villa gemt i bakkerne i det mallorcanske landskab. Tag din familie med på vandreture langs Sierra de Tramuntana-stierne eller oplev de familievenlige strande og bugter på Menorca. Balearerne har noget for alle familiemedlemmer, uanset om det er at udforske de pragtfulde bugter beliggende mellem fyrreskove, at udforske den lokale gastronomi eller absorbere den pulserende atmosfære på Ibiza.

Familieferier skaber skønne oplevelser og pragtfulde minder, der kan huskes for altid. At vælge den bedste destination til din familieferie behøver ikke at være stressende. Husk at tage hensyn til alle familiemedlemmer, herunder også de voksne, så alle vender hjem tilfredse og afslappede fra ferien.