Hvor kan man bo på Costa del Sol

Costa del Sol, den klassiske destination for sand, sol og hav, men denne smukke kyst har meget mere at byde på. Beliggende i det sydlige Spanien (Andalusien) strækker den solrige kyst sig fra Nerja i øst til Manilva i vest. 
 
 
Denne feriedestination giver dig mulighed for at nyde 320 solskinsdage om året, uberørte landskaber, strande, spændende historie, museer, gastronomi og som prikken over i’et, lufthavnen Malaga - Costa del Sol lufthavnen, som forbinder dette pragtfulde område med mere end hundrede europæiske byer, herunder både Aalborg, Billund og København, hvilket gør det nemt at komme på ferie hernede i syden. 
 
Lad os se på, hvor man kan bo på Costa del Sol, og hvad der gør, at denne destination tiltrækker millioner af turister fra hele verden hvert år.
 
Et udspring i havet på Costa del Sol
 
Uanset om du ønsker en hurtig byferie til Malaga, eller måske vil du slappe af i solen og arbejde på din kulør på strandene i Nerja eller Marbella, kan det være en god ide at undersøge området, inden du begynder at planlægge din rejse. Hvis du rejser på et budget, bør du vide, at de billigere områder at bo i er Torremolinos, Mijas Costa eller Fuengirola. Men hvis du drømmer om en luksusoplevelse, er det Marbella og Puerto Banus, som er de ideelle destinationer for en luksusferie på Costa del Sol.
 
For familier med børn er vores anbefalede destinationer for en rolig ferie byerne Nerja, Mijas Costa og Estepona. Men hvis du ønsker at udforske Costa del Sols spektakulære landlige omgivelser, så er du måske interesseret i at besøge landsbyen Frigiliana eller de charmerende hvide landsbyer Mijas Pueblo og Benalmádena Pueblo. Vi slutter denne guide af med at give nogle forslag til unge, der ønsker at feste på Costa del Sol: Nerja, Torremolinos, Marbella og Malaga centrum er garanter for et livligt og underholdende natteliv.

Hvor man kan bo i Costa del Sol på en solrig byferie

Hvis du tænker på en byferie og har lyst til at udforske en skøn mindre storby med masser at tilbyde, så vil jeg anbefale dig en solrig byferie til Malaga.
 
Kulturelt har Malaga by meget at tilbyde med både Picasso Museum, Carmen Thyssen Museum, Pompidou Center, Russian Museum og mange andre spændende og anderledes museer. Malaga er en attraktiv by og er ganske retmæssigt blevet en af ​​de mest besøgte europæiske byer.

Centre Pompidou Málaga

For mange er en af ​​de største fornøjelser ved en storbyferie byens gastronomi. Udforsk Malaga by og dens særegne gastronomi ved at besøge nogle af de bedste tapasbarer og restauranter i Malaga.
 
For dem, som leder efter glutenfrie restauranter i Malaga, er der her et par forslag:
Cañadú er en vegetarisk restaurant, som også tilbyder en glutenfri menu. Restauranten får meget gode anmeldelser fra sine gæster. (Adresse: Plaza de la Merced 21). Isbutikken Yummy Helados (Adresse: Calle Molina Lario 6) sælger kun glutenfri is. Der er også mange andre gode vegetariske restauranter i Malaga.
 
Der er ikke mange turister, der ankommer til Malaga by og ikke stopper ved El Pimpi. Denne legendariske restaurant besøges af hundredvis af spanske og internationale kunstnere, og her kan du smage udsøgt stegt fisk fra Malaga kysten (pescaito frito), som bør nydes med et glas af Malagas søde rødvin. 
 
En anden grund til at besøge Malaga er at tilbringe en dag på byens vidunderlige strande. En vigtig del af det lokale strandliv på de fleste strandbarer er "espeto de sardinas", en snack af sardiner stegt over en åben ild.

Grillede sardiner i Malaga
 
Søger du en smuk solnedgang, så tag til El Balneario (Baños del Carmen), som ligger 3 km fra byens centrum. Du kan vælge at gå herud langs strandpromenaden eller du kan tage buslinje nummer 11, som stopper ved indgangen. Dette sted plejede at være et spa for borgerskabet i 1920'erne. I dag er El Balneario det bedst beliggenhed sted til dine solnedgangsbilleder i Málaga.
 
Vil du se byen i et fugleperspektiv? Gå op til Gibralfaro Slot for at opleve en panoramaudsigt over byen, det klassiske billede af et Malaga postkort. Fra dette sted har du en vidunderlig udsigt ud over Malagas havn Muelle Uno, katedralen, rådhusets haver, Malagueta tyrefægtningsarena og Malaga park. 

Parador de Gibralfaro, Málaga

Til at afslutte din byferie perfekt kan du tage en drink på en af caféterrasserne på Plaza de la Merced (kendt for at være Picassos fødested) og slappe af efter en travl dag med at udforske denne fantastiske by.

Hvor man kan bo på Costa del Sol på en strandferie

De familievenlige strande på Costa del Sol er indbydende, og mange af dem har gode faciliteter og adgang for kørestole. Der er nogle nudiststrande, og der ligger også nogle glamourøse strandklubber (Marbella).

Nerja strand, Balcon Europa

Alt efter ønsker og behov er der forskel på, hvilke strande der er de bedste steder for dig at tilbringe din ferie på stranden på Costa del Sol. Fra Manilva til Nerja er der 161 km kystlinje med strande for enhver smag.
 
Hvis du leder efter de bedste strande i Marbella og foretrækker lavt vand, er Cabopino strand en af de mest anbefalede. Det er en familiestrand med alle faciliteter til rådighed til at tilbringe en god dag på stranden. Den mest østlige side af stranden, som er dækket af Artola-klitterne, er et naturistområde og en af favoritstrandene blandt homoseksuelle.
 
Alicate stranden får også meget gode bedømmelser, og selv i højsæsonen er her ofte god plads og ikke overfyldt. Så her kan du nyde en fremragende strand med alle dens faciliteter, herunder parkering.
 
Hvis du er mere til naturlige omgivelser, så anbefaler jeg at tilbringe din ferie i Nerja. Mange af de lokale fra Malaga vælger selv at tilbringe weekenderne på nogen af Nerjas imponerende strande.
 
Burriana strand, set fra havsiden
 
Særligt disse tre strande ved Nerja bør du ikke kan gå glip af:
 
Playa de Burriana, er især kendt på Costa del Sol for være en fremragende og ren strand, men også for at have en af de mest populære paellarestauranter (Restaurante Ayo) lige ved stranden.
 
Playa de Maro, en meget smuk strand, som er ideel, hvis du vil prøve at ro kajak i krystalblåt hav.
 
Playa de Calahonda,  der ligger lige under den populære udsigtsplatform Balcón de Europa (et af de mest besøgte steder i Nerja) er en travl bystrand. Vigtigt at vide, at adgangen er via en trappe.

Hvor skal man bo på Costa del Sol på en luksusferie

Hvis du leder efter luksus, så er du kommet til paradis. Marbella har nogle af de bedste strandklubber som Ocean Club og Nikki Beach, hvor prisen for en solseng kan koste mere end 1500 kr om dagen. De absolut mest ekstravagante og dyre modebutikker finder du i Puerto Banús foruden et utal af lystbåde og gourmetrestauranter.

Området The Golden Mile i Marbella og havnen Puerto Banus er de to mest glamourøse destinationer på Costa del Sol. De har altid været mødesteder for Marbellas jetset og for alle rejsende på udkig efter en luksusferie på Costa del Sol.

Se udvalget af luksusferiehuse i Puerto Banus og de fantastiske luksusvillaer i Marbella, der er ideelle til dem, der søger de mest eksklusive og ferier i luksus. 

Puerto Banus om natten

Og når der tales om luksus og spise ude, så er Marbella igen i topform. Nogle af de bedste restauranter med Michelin-stjerner ligger i Marbella. Både Dani Garcias restaurant og restauranten El Lago tilbyder dig en gourmetoplevelse.
 
Mens vi taler om paradis, så tag en dag ud til at bestige i bjergene i Istán (15 km nordvest for Marbella). Du vil nå frem til et vidunderligt sted kaldet Charca del Canalón, et næsten hemmeligt sted med vandfald, naturlige pools og krystalklart vand lige til at nyde en autentisk luksusdag i bjergene.

Hvor man kan bo i Costa del Sol på et budget

Hvis du tager på ferie på et budget, bør du først tjekke nogle af disse fremragende og billige ferieboliger på Costa del Sol, som ligger langs hele kysten. Nogle områder har overnatningsmuligheder, hvor du ikke betaler mere end 225 kr pr. nat for en pæn og veludstyret lejlighed.

Torremolinos, Costa del Sol

Destinationer som Torremolinos, Mijas Costa og Fuengirola passer perfekt til rejsende på udkig efter en ferie på Costa del Sol uden at bruge for mange penge, mens du stadig kan nyde de hyggelige strande og restauranter / barer, hvor du får god værdi for pengene.
 
En feriebolig i Torremolinos kan koste så lidt som 225 kr pr. nat. Benyt lejligheden og gå en tur langs La Carihuela stranden og nyd havets bølger, eller besøg Parque de la Batería, hvor du kan cykle, skate eller nyde en medbragt picnic.
 
I Torremolinos kan du spise godt og til en overkommelig pris på Ajopicao Restaurant (Calle Casablanca 20), som er en typisk spansk restaurant, hvor du har mulighed for at smage både "ortiguillas" (en smagfuld lokal specialitet, som bedst beskrives som en friturestegt søanemone) og den berømte rød tun fra Cádiz.
 
Fra blot 225 kr per nat er det muligt at leje en feriebolig i Fuengirola til din ferie. Hvis du rejser med børn, kan jeg anbefale at besøge BioParc Fuengirola. Den omtales ofte som en lille zoologisk have, men haven er meget mere end blot fremvisning, da den er en del af et anerkendt avlsprogram for truede dyr. Ønsker du at holde styr på børnene, mens du ser Fuengirola, så tag en tur med turisttoget Fuengirola City Tour. Turen starter på Paseo Marítimo (strandpromenade).
 
Fra 270 kr per nat har du mange muligheder at vælge mellem at bo i La Cala de Mijas, en lille hyggelig by og meget populær stranddestination. Stranden ved La Cala de Mijas har mange gode faciliteter for familier og adgang for kørestole.
 
Når du er i Mijas Costa, bør du gå en tur langs Senda Litoral, en gangsti af træ, der løber langs stranden. Denne sti er perfekt til en afslappende tur, hvor du kan komme helt tæt på havet uden at få sand i skoene. 

Hvor kan familier bo på Costa del Sol 

Hvis du tager på ferie med børn, kan du være sikker på, at Costa del Sol er et af de bedste rejsemål for en familieferie. Lad os se på nogle af de områder, der er allerbedst egnede til at holde hele familien underholdt, herunder nogle spændende familieaktiviteter, som dine børn vil elske på Costa del Sol.

Nerja er en smuk og rolig landsby, der er populær blandt familier. Her er et varmt mikroklima og mange familieaktiviteter i både byen og de omkringliggende områder.

Kajak ved Burriana, Doncella-vandfaldet

Hvis du vil på en uforglemmelig kajaktur, er der en strand i Nerja, hvor du kan leje enkelt-eller dobbeltkajakker til at tilbringe et par timer på havet. Du kan leje din kajak på Burriana stranden hos firmaet Educare Aventura. Du kan også leje kajakker ved Maro strand gennem Salamandra Aventura. Gør dig klar til at se et imponerende vandfald, klipper formet som dyr og endda undervandsgrotter. Det er en meget anbefalet aktivitet at lave sammen med venner eller familie.

En anden oplevelse for familier er at besøge grotterne i Nerja. De ligger kun 3 km øst for Nerja og meget tæt på Maro-stranden. Gør dig klar til at tage på en rejse mellem fantastiske stalaktitter og stalagmitter.

Er det et ønske at have en aktiv dag, så kan det varmt anbefales at tilbringe et par timer på en vandretur i Nerja ved floden Chillar. Her vil du tilbringe en dag ud i naturen med familien. Det er en vandrerute, der i starten løber langs floden, mens sidste del af turen foregår i floden, så husk både badetøj og gode komfortable sko. 

La Cala de Mijas er en anden skøn familiedestination hele året. Hvis du kommer i sommermånederne, vil du sandsynligvis besøge vandlandet Aquamijas med 5 vandrutschebaner, minigolf, klatrevæg og jacuzzi.

Hvis du leder efter et roligt sted på Costa del Sol, bør du overveje en ferie i Estepona. Overrask din familie ved at tage dem med ud på havet for at se delfiner. Gå ned til fiskerihavnen i Estepona, hvor sejlbåde udlejes til familieudflugter. Med lidt held vil du se delfiner samtidig med, at du har en utrolig udsigt ud over både Afrikas nordkyst og Gibraltar-klippen.

Estepona havn
 
Og når du er så tæt på Gibraltar, bør du ikke gå glip af chancen for at tage en dagstur til Gibraltar for at se klippens berømte og løsgående berberaber, som tilhører makakaberne, med den lille forskel, at aberne på Gibraltar er haleløse. Fra Estepona er der kun 47 km, og du kan tage bussen, hvis ikke du har lejet en bil. Det er vigtigt at huske pas til alle i familien, for ellers får i ikke lov til at krydse grænsen til Gibraltar.

Hvor man kan bo på Costa del Sol for et ophold på landet 

De indre byer på Costa del Sol tilbyder dig en anden slags ferie på landet, omend samtidig tæt på stranden. Du vil kunne se havet fra de fleste steder.
 
Tag en tur til Costa del Sols hvide landsbyer, bjerge og imponerende vandrestier.
 
Hvis du er tiltrukket af de maleriske andalusiske hvide landsbyer med deres rene og brostensbelagte gader, og ønsker du at nyde balkoner pyntet med farverige blomster, så er disse destinationer perfekte til din landlige ferie på Costa del Sol.

Udsigt til Competa - en hvid landsby

Bo i Frigiliana: Kun 6 kilometer fra kysten (Nerja) ligger en af de smukkeste hvide landsbyer på Costa del Sol. Den mest karakteristiske attraktion er dens gamle arabiske (Mudejar) kvarter, som, selvom det er over 500 år gammelt, stadigvæk er smukt bevaret og emmer af liv. Forvent smalle og stejle gader foruden monumenter, der er værd at stoppe for at se nærmere på: La Casa de Apero, El Torreón, La Iglesia de San Antonio eller Palacio Renacentista de los Condes de Frigiliana er nogle af de mest besøgte steder.
 
Hvis du tager en lille vandresti gennem Frigiliana og klatrer op ad bjerget "Cerro de la Sabina", når du op til det gamle arabiske slot Lízar, som også er kendt som Frigiliana Slot (Castillo de Frigiliana). Det er absolut et besøg værd, da du her får en god udsigt ud over hele byen.

Frigiliana
 
Du vil sandsynligvis også synes om at bo i Mijas Pueblo, som er en anden smuk hvid landsby på den vestlige side af Costa del Sol og ikke langt fra Benalmádena, Fuengirola og Marbella. Kun 8 kilometer adskiller denne by fra Mijas Costa. Her har du lidt de samme smukke elementer som i Frigiliana, en smuk andalusisk hvid landsby, farverige blomster på balkonen, samt en fantastisk udsigt til havet.
 
Dette landsby er berømt for sine "æsel-taxier", som er et symbol på Mijas. Det er nok et af de eneste steder i Spanien, hvor du kan tage en tur på æsel for at se de vigtigste turistattraktioner.

Mijas Pueblo
Hvis du vil forsøde din ferie, kan du besøge Mayan Monkey chokoladefabrikken i centrum af Mijas Pueblo. Du har også mulighed for at besøge deres cafeteria for at prøve deres hjemmelavede chokolade, eller du kan tage chokolade med hjem som en souvenir. De afholder også kurser i chokoladefremstilling, hvilket er underholdende for både store og små. 
 
Den øverste del af Benalmádena ligger nær kysten men har en "typisk spansk" atmosfære. Kun 6 km adskiller landsbyen fra kystens livlige liv, så hvis du har valgt en feriebolig i Benalmádena Pueblo, så har du både adgang til kystens til tider hektiske liv og den fredelige landsby. Næsten overalt i landsbyen har du smuk udsigt over havet.
 
Tag en tur til denne hvide landsby og nyd charmen i en typiske andalusisk by. Da byen ligger lidt væk fra kysten er her aldrig rigtig mange turister, så den er et godt sted til at par rolige timer.

Hvor skal man bo på Costa del Sol når nattelivet er vigtigt

Klimaet på Costa del Sol er fantastisk til at tilbringe nogle unikke nætter under stjernehimlen.
 
Nattelivet på Costa del Sol rummer alt fra terrasser og diskoteker i Puerto Marina til Benalmádena, til strandbarer i Torremolinos og Nerja, samt de mest eksklusive natklubber i Marbella og cocktailbarer på tagterrasser i centrum af Malaga.
 
Natteliv på Costa del Sol er så komplet og omfattende, at du kan vælge at feste både dag og nat. 
 
Du kan starte med en fest på en båd med dine venner. Her er både Dj, drikkevarer og naturligvis havudsigt, og du kan bestille turen i Puerto Marina (Benalmádena). Det er en af de mest populære muligheder i forbindelse med polterabender. 

Polterabend på båd, Costa del Sol

Ikke en stor fan af bådfester? Så tag til fest på en af Marbellas strandklubber, men du skal nok have dit kreditkort klart, for dans og fest i dette område på Costa del Sol har sin pris.
 
Hvis du er på udkig efter afslappende aftener, så er Los Alamos stranden i Torremolinos et meget attraktivt område for rolige sommernætter.
 
Leder du efter LGTB venlige steder i Torremolinos, kan du gå til Discoteca Passion, der ligger på Avenida Palma de Mallorca. Dette er et mødested for homoseksuelle.
 
I Nerja er det bedste sted for et livligt natteliv den berømte Plaza Tutti Frutti (Tutti Frutti-pladsen). Her har du muligheder for enhver smag.
 
Er du mest til at danse salsa og bachata, så tag en fredag til La Guarida (Plaza Tutti Frutti) eller en lørdag på Sala Rockefeller (Calle El Chaparil).
 
Foretrækker du en drink eller en cocktail, mens du nyder en fantastiske udsigt? Tag til det historiske centrum af Malaga og besøg en af Málaga tagterrasser med panoramaudsigt ud over byen.
 
Terraza Club Chinitas (Pasaje Chinitas 3) er den tagterrasse i det historiske centrum af Malaga, hvor du får den bedste udsigt ud over katedralen.
 
Batik (i Calle Alcazabilla 12) er placeret ved siden af det romerske teater. Priserne er overkommelige, og herfra kan du nyde din cocktail med udsigt ud over La Alcazaba.

Tagterrasse i Malaga
 
Alle disse oplysninger vil hjælpe dig med at beslutte, hvor du skal bo på Costa del Sol alt efter dine ønsker og behov. Vi har her præsenteret dig for nogle af de mange muligheder for aktiviteter, som du kan finde på Costa del Sol. Hvor du vælger at bo på din ferie på Costa del Sol afhænger af typen af den ferie, du leder efter. Men uanset hvor du vælger, kan du være sikker på en ting, fra Manilva til Nerja er der altid et sted at bo på Costa del Sol for alle budgetter.